Запорізький алюмінієвий комбінат відновив виробництво

Читать на русском
На Запорізькому алюмінієвому комбінаті створено 55 робочих місць, ще 35 планується створити найближчим часом.
Запорожський алюмінієвий комбінат (ЗАлК)

ПАТ Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат (ЗАлК) відновив випуск катанки після простою протягом двох останніх років.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Фонду державного майна України (ФДМ).

«Зараз цех почав виробництво електротехнічної алюмінієвої катанки діаметром 9,5 мм, 12,5 мм і 15,1 мм, з алюмінієвої чушки (15-20 кг) марки А7Е, А5Е (електротехнічний алюміній)», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що цех з виробництва алюмінієвої катанки на ЗАлК був введений в експлуатацію 31 серпня – після чотирьох місяців підготовчих робіт. Цех може виробляти 18 тис. тонн алюмінієвої катанки в рік.

Як відзначають у ФДМ, лінія з випуску катанки була введена в експлуатацію в червні 1999 року, а в червня 2014 року зупинена і законсервована.

Лідер розробок авіадвигунів КБ «Івченко-Прогрес» нарощує виробництвоДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г.Івченка збільшило обсяг виробництва в першому півріччі 2016 на 43% в порівнянні з першим півріччям 2015 року.

«Завдяки запуску лінії було створено 55 робочих місць, ще 35 планується створити найближчим часом. За першу добу роботи підприємство виробило 40 тонн продукції», – сказав директор підприємства Дмитро Лобіков.

Як раніше повідомлялося, машинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції в країни ЄС в 2,5 рази, в США – на 40%.

Нагадаємо, що промислове виробництво в Україні в липні 2016 року скоротилося на 0,2% в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року, тоді як в червні спад склав 3,4%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: