У Мінфіні запропонували зробити магістратуру виключно платною

Читать на русском
Міністерство фінансів України направило до Міністерства освіти свої рекомендації на 2017 рік.

У Міністерстві фінансів запропонували зробити магістратуру у всіх ВНЗ виключно платною.

Про це йдеться в рекомендаціях Мінфіну Міністерству освіти і науки щодо розподілу видатків та надання кредитів загального фонду проекту Державного бюджету на 2017 рік, передає «Слово і Діло».

«З метою переходу на систему одержання студентами освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» виключно на контрактній формі навчання (за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб), при розрахунку граничних обсягів видатків на освіту на 2017 рік зменшено видатки за загальним фондом Міністерства культури в обсязі 1 785,5 тис. грн, Міністерству освіти і науки – 159 687,6 тис. грн, Міністерством фінансів – 1 699,5 тис. грн», – наголошується в повідомленні.

Також у рекомендації Мінфіну передбачається скорочення видатків на стипендії та збільшення навантаження на викладачів із 12 до 14 студентів.

Відзначимо, що в 2014 році в Україні набула чинності нова редакція закону про вищу освіту, згідно з якою ступінь кандидата наук прирівняна до ступеня доктора філософії, а спеціаліста – до магістра.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман спростував чутки про скасування стипендій у вищих навчальних закладах країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: