Суд повернув державі контроль над карпатською нафтою

Читать на русском
Підставою для розірвання договору стало систематичне невиконання контрагентами інвестиційних програм, спрямованих на капітальний ремонт і подальшу експлуатацію свердловин.

Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ПАТ «Укргазвидобування» про розірвання договору про спільну діяльність між дочірніми підприємствами УГВ – ТОВ «Карпатигаз» і ТОВ «НВФ «Техпроект».

Згідно з розірваним договором, зазначеним підприємствам були передані газові свердловини в користування, пише на своїй сторінці в Facebook директор із розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, передає «Слово і Діло».

«НАК «Нафтогаз України» разом із ПАТ «УГВ» вживає вичерпних заходів щодо захисту економічних інтересів групи «Нафтогаз» у частині розірвання договорів про спільну діяльність, які є економічно невигідними для найбільшої газовидобувної компанії країни», – пише він.

Як випливає з повідомлення, підставою для розірвання договору стало порушення умов договору про спільну діяльність, які суперечать меті спільної діяльністі – отримання прибутку сторонами договору.

Міжнародні фахівці проведуть аудит українських газових родовищ«Укргазвидобування» спільно зі спеціалізованим альянсом розробляє питання про проведення технічного аудиту газових родовищ і свердловин України.

«Варто звернути увагу на систематичне невиконання контрагентами інвестиційних програм, спрямованих на капітальний ремонт і подальшу експлуатацію свердловин, переданих у спільну діяльність», – додав Вітренко.

Нагадаємо, ПАТ «Укргазвидобування» планує наростити внутрішній видобуток природного газу завдяки його інтенсифікації через збільшення кількості операцій із гідророзриву пласта та капітальному ремонту свердловин.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що американське Федеральне бюро розслідувань допомагає його відомству в розкритті корупційних схем у ПАТ «Укргазвидобування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: