В СБУ розповіли, скільки сепаратистів перебуває в українських в'язницях

Читать на русском
Наразі вдалося встановити місця перебування 57 громадян України, незаконно утримуваних в ОРДЛО.
Василь Грицак

Понад 400 представників окремих районів Донецької та Луганської областей перебувають у місцях позбавлення волі на підконтрольній Києву території України.

Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Харкові в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується обмінного фонду ... Що стосується кількості, яке перебувє в наших установах утримання, люди які перебувають під слідством ... Я скажу так. Понад 400 людей. Доля їх відома ... До їх числа належать люди, щодо яких ухвалені та набули чинності вироки, є ті, хто перебуває в місця позбавлення волі, є ті, хто перебуває під слідством, є ті, хто має інший статус, але всі вони в правовому полі перебувають», – сказав він.

Глава СБУ також повідомив, що в рамках Тристоронньої переговорної групи вдалося встановити місця перебування 57 громадян України, незаконно утримуваних в ОРДЛО. Самі сепаратисти підтвердили поки місцеперебування 47 заручників.

Пік активності сепаратистів в Україні минувКількість правопорушень за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України зменшилась у шість разів – про це свідчать дані ГПУ.

«Де утримуються інші, невідомо. Але ми точно знаємо, що вони живі та перебувають на їхній території. І факт того, що вони живі, дає нам величезну надію на те, що вони в найкоротші терміни мають бути звільнені», – сказав Грицак.

Раніше ватажок терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницкий запропонував Президенту України Петру Порошенку відпустити всіх військовополонених, які перебувають в Україні, в обмін на військовополонених, які перебувають на території, підконтрольній «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: