В НАЗК визначили, скільки державного фінансування отримають політичні партії

Читать на русском
Нацагентство з питань запобігання корупції передбачило виділення 391 млн грн на державне фінансування партій.

Політичні партії України отримають із державного бюджету 391,032 млн грн фінансування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційну сторінку Нацагентства з питань запобігання корупції в Facebook.

«Національне агентство з питань запобігання корупції розподілило між політичними партіями 391 мільйон 32 тисячі гривень, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності партій у 2016 році. Відповідне рішення прийнято на засіданні НАЗК», – йдеться в повідомленні.

Фінансування партій: жорсткий контроль чи боротьба з політичними опонентами?Як вплине на політичне життя в Україні зміна принципів фінансування партій та чи на стане це нововведення методом політичного тиску, з’ясовував політичний оглядач Олександр Радчук.

Так, найбільше коштів претендує отримати «Народний фронт» – 100,545 млн грн. «Блок Петра Порошенка» претендує на 99,087 млн грн, «Радикальна партія» – на 33,815 млн грн, «Опоблок» – на 42,84 млн грн, «Батьківщина» – на 25,794 млн грн.

При цьому Об’єднання «Самопоміч» отримає бонус за дотримання гендерної квоти – 10% від щорічного обсягу державного фінансування, тобто 88,95 млн грн.

«Кошти у цьому році розподіляються між політичними партіями, на підтримку виборчих списків яких під час останніх позачергових виборів народних депутатів України 2014 року було подано не менше 5% голосів виборців», – уточнюють у НАЗК.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало офіційні доходи та витрати найбільших політичних партій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: