Промислові підприємства Харкова збільшили експорт до ЄС і США

Читать на русском
Більше половини вартості експорту Харківської області складається з продукції машинобудування та готових харчових продуктів – 30 відсотків і 21 відсоток відповідно.

Машинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції до країн ЄС у 2,5 рази, до США – на 40%.

Про це повідомив заступник директора департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Олександр Лукашов, передає «Слово і Діло».

«Загалом за перше півріччя поставки машинобудівної продукції в країни ЄС зросли майже в 2,5 рази. На 53% збільшився товарний експорт в США й, за попередніми даними, 75% його вартості становить саме продукція машинобудування. Більше 90% експорту в Китай, який наростили майже на 7%, також належить продукції машинобудівників регіону», – зазначив Лукашов.

Як повідомляється, більше половини вартості експорту регіону складається з продукції машинобудування й готових харчових продуктів – 30% і 21% відповідно.

Серед лідерів машинобудування з експорту перебуває ПАТ «Турбоатом», який уклав контракти з партнерами з Угорщини, Болгарії, Фінляндії. Лозовський ковальсько-механічний завод (найбільше ковальсько-штампувальне підприємство України та СНД – Ред.) – із контрагентами з Польщі та Литви.

«Справжній прорив на китайському напрямку зробив ФЕД, який уклав чотири контракти з авіаційними підприємствами цієї країни на 25 мільйонів доларів і до кінця року планує підписати ще кілька угод», – уточнили в Харківській ОДА.

«Укрзалізниця» побудує залізну дорогу в Ірані100 співробітників Придніпровського регіонального філіалу «Укрзалізниці» прокладуть з/д шляхи в Ірані у напрямку Керманшак-Малаер, загальною протяжністю 150 км.

У харчовій промисловості збільшують обсяги виробництва, виходячи на нові ринки збуту, Харківська бісквітна фабрика, Куп'янський молочноконсервний завод, Богодухівський молокозавод.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що державні банки України готові підтримати індустріальні проекти українських державних машинобудівних компаній у виході на зовнішні ринки й пошуку нових ринків збуту.

Як повідомлялося раніше, керівництво Харківського тракторного заводу готує підприємство до запуску. Плани з розконсервації заводу й запуску виробництва сформовані, наразі повністю проведені всі переговори з постачальниками сировини та матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: