Нідерланди встановлять біогазові установки на сміттєзвалищі в Ковелі

Читать на русском
За допомогою встановлених на території полігону установок будуть вловлювати метан з подальшою переробкою в електричну і теплову енергію.

У місті Ковелі (Волинська область) компанія ТОВ «Озон Інвестмент» (Нідерланди) має намір реалізовувати проект дегазації полігону твердих побутових відходів, який розташований за містом недалеко від селища Люблинець.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт «Про Ковель».

Депутати міської ради міста Ковеля уклали договір про співпрацю та взаємодію щодо здійснення заходів, спрямованих на зменшення шкідливих викидів полігону ТПВ.

Договір був укладений між міськрадою, комунальним підприємством «Добробут», на балансі якого знаходиться міське сміттєзвалище, і ТОВ «Озон біогаз Ковель інвестмент».

У своїй роботі голландці використовувати методику дегазації полігону, тобто за допомогою встановлених на території полігону спеціальних установок вловлювати метан. Надалі його планують переробляти, очищати, а натомість отримувати електричну та теплову енергію.

За словами заступника міського голови Андрія Товстіги, «Озон біогаз Ковель інвестмент» платитиме до міського бюджету велику суму податку і виділяти щокварталу 140 тис. грн на реалізацію заходів щодо поліпшення екологічної ситуації в місті.

Як повідомляється, в березні цього року голландський інвестор уже підписав з міською владою угоду про наміри створити біогазові установки на ковельському звалищі.

Нагадаємо, що більше половини побутових відходів в Україні вивозяться на стихійні звалища.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: