Білорусь відсьогодні обмежує ввезення свинини з деяких областей України

Читать на русском
У зв'язку із загрозою африканської чуми Білорусь тимчасово призупиняє ввезення свинини з України.

Білорусь із 1 вересня запроваджує тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней.

Така інформація розміщена на сайті департаменту ветеринарного та продовольчого нагляду Мінсільгосппроду республіки, передає «Слово і Діло».

За останніми даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території Волинської та Вінницької областей України зареєстровані нові випадки захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней.

У зв'язку з цим департамент ветеринарного та продовольчого нагляду запроваджує тимчасові обмеження на ввезення свинини із зазначених територій.

Нагадаємо, африканская чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті здорових і хворих тварин через продукти зі свинини, кліщами й механічно (транспортними засобами, при переміщенні тварин). Вакцини від цього захворювання немає. Майже все поголів'я хворих свиней гине. Тварини з підозрою на захворювання знищуються. Для людини АЧС є безпечною.

Раніше повідомлялося, що Україна практично припинила експорт свинини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: