Національна поліція: що обіцяють правоохоронцям українські політики

Читать на русском
Слово і Діло зробило огляд обіцянок, пов'язаних із Національною поліцією, які дали політики в 2016 році.

Після набуття чинності закону «Про поліцію» деякі політики, а також глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе пообіцяли внести зміни до нього.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сконцентрувався на іншій проблемі Національної поліції України, пише «Слово і Діло».

Так, він пообіцяв до кінця 2016 року підвищити поліцейським зарплатню. Наразі відповідна ініціатива не зареєстрована у Верховній Раді. Раніше Аваков заявляв, що залежно від посади та вислуги років зарплатня поліцейських становитиме від 6 до 98 тисяч гривень.

Своєю чергою, керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе цього року дала вже дві обіцянки, пов'язані з правоохоронними органами. 4 травня вона пообіцяла внести до закону «Про поліцію» зміни, зокрема запровадити відповідальність за образу поліцейських. А 19 серпня Деканоїдзе заявила, що стратегія розвитку Нацполіції до 2020 року буде готова на початку вересня 2016 року, після чого розпочнеться реформа слідчо-оперативних груп. Обидві обіцянки поки перебувають у процесі виконання.

Внести зміни до закону «Про поліцію» зобов'язалася й народний депутат від фракції «Самопомочі» Олена Сотник. Щоправда, її обіцянка вже виконана, оскільки 2 червня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект «Про внесення змін до закону України «Про Національну поліцію» (щодо виконання рекомендацій, що містяться в коментарях Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи)» №4753. Сотник є одним із його ініціаторів.

Її колега по парламенту, нардеп від фракції «Батьківщини» Ігор Луценко заявив, що планує восени зареєструвати законопроекти щодо реформування поліцейської системи. Які саме, він поки не уточнив, але зазначив, що вони стосуватимуться маркування, мирних зібрань тощо.

Дізнатися рівень відповідальності вищевказаних політиків можна за посиланнями: Аваков, Деканоїдзе, Сотник, Луценко. З рівнем відповідальності решти можна ознайомитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: