Семерак анонсував інтерактивну карту сміттєзвалищ в Україні

Читать на русском
У грудні буде оформлена Національна стратегія поводження з відходами, якої в Україні не було 25 років.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак анонсував презентацію інтерактивної карти сміттєвих звалищ в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вже наступного тижня я буду презентувати інтерактивну карту смітників України», – повідомив міністр.

За його словами, в грудні буде оформлена Національна стратегія поводження з відходами, якої в Україні не було 25 років.

«Це стане опорною точкою реформування системи. Підкреслюю, що цей документ – не лише внутрішня необхідність, а й виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – пояснив Семерак.

З цією метою був підписаний меморандум про співпрацю для побудови ефективної системи поводження з відходами. До робочої групи, ініційованої Мінприроди, долучилися представники Мінекономіки (Максим Нефьодов), Мінрегіону (Едуард Кругляк) та європейські партнери – директор GIZ Бюро в Україні Сабіне Мюллер і заступник директора Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Марина Петров.

Семерак підкреслив, що не підтримуватиме ініціативи лобістів у Верховній Раді щодо запропонованих ними законопроектів про регулювання обігу окремих груп відходів.

Мінприроди вже домоглося ухвалення ліцензійних умов для підприємств, що займаються утилізацією небезпечних відходів та почало електронне декларування відходів.

Нагадаємо, 10 червня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що має намір спільно з компанією China Western Power Industrial Co побудувати сміттєпереробний завод і щодня приймати по 400 тонн твердих побутових відходів.

30 червня 2016 року із аналогічною заявою виступив мер Львова Андрій Садовий під час сесії міської ради. Він має намір побудувати комплекс із переробки сміття за 3 роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: