Порошенко посилює тиск на РФ щодо встановлення миру на Донбасі

Читать на русском
Зараз потрібно використовувати всі інструменти тиску на Росію, щоб встановився мир на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що партнери України по «нормандському формату» Німеччина та Франція підтримали ініціативу про встановлення «режиму тиші» на Донбасі з 1 вересня.

Про це Глава держави повідомив на відкритті дитячого садка в смт Мангуш біля Маріуполя (Донецька обл.), передає «Слово і Діло».

«26 серпня, три дні тому, за моїм дорученням мої представники в Тристоронній контактній групі вийшли з ініціативою з 1 вересня оголосити режим припинення вогню. Сьогодні наші партнери з Франції та Німеччини підтримали ініціативу України й зараз усі чекають відповіді від однієї людини, від Путіна, який несе відповідальність за агресію», – заявив Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він також зазначив, що зараз потрібно використовувати всі інструменти тиску на Росію, щоб встановився мир на Донбасі.

«Щоб був виконаний компонент безпеки, були прибрані російські війська за кордон, була виведена техніка, був забезпечений безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ, були звільнені українські заручники, які перебувають на окупованій території, виведені заборонені танки, артилерія, системи залпового вогню», – сказав Президент.

Водночас у Кремлі не бачать прогресу щодо мирного врегулювання на Донбасі.

Якого формату домагається Путін щодо Донбасу?Політолог проаналізував заяву керівництва РФ про відмову від переговорів у «нормандському форматі» після подій у Криму.

«Щодо «українських справ» прогрес не відчувається. Як і раніше, можна висловити жаль у зв'язку з відсутністю будь-якого прогресу з боку Києва в реалізації мінських домовленостей», – заявив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Як повідомлялося раніше, перший президент України Леонід Кравчук вважає за необхідне ініціювати двосторонні переговори з Росією щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, стратегію деокупації українських територій представили на засіданні Кабінету міністрів у середу, 31 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: