Франція та Німеччина підтримали ініціативу України про припинення вогню з 1 вересня

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що перспективи режиму тиші на Донбасі зараз залежать від глави РФ Володимира Путіна.

Франція і Німеччина підтримали ініціативу української сторони щодо встановлення «режиму тиші» на Донбасі з 1 вересня, наразі очікується рішення президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні наші партнери з Франції та Німеччини підтримали ініціативу України й зараз усі чекають відповіді від однієї людини, від Путіна, який несе відповідальність за агресію, за вбивства», – повідомив він.

Президент відзначив, що потрібні всі інструменти тиску на РФ, щоб були прибрані російські війська за кордон, забезпечений безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ, звільнені українські заручники, які перебувають на окупованій території, виведена заборонена техніка та артилерія.

«Ми сподіваємося, що з 1 вересня замовкнуть гармати. Основний фактор нестабільності – це 409,3 км неконтрольованого українсько-російського кордону, через який просочуються російські війська, найманці, техніка», – додав він.

Нагадаємо, збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Зазначимо, що 26 серпня на переговорах у Мінську обговорювалося питання припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: