«Укртелеком» підвищує тарифи на стаціонарний зв'язок

Читать на русском
Укртелеком підвищує тарифи на фіксований зв'язок. Для міських абонентів підвищення складе близько 4 відсотків.

«Укртелеком» надав Національній комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації обґрунтування підвищення тарифів на фіксований телефонний зв'язок.

Про це повідомив директор із корпоративних комунікацій оператора Михайло Шуранов, передає «Слово і Діло».

«Укртелеком» надав НКРЗІ розрахунки, які обґрунтовують необхідність незначного збільшення тарифів. Так, наприклад, для жителів міст підвищення складе близько 4%, що є необхідним», – повідомив він.

Основним чинником підвищення в «Укртелекомі» називають збільшення собівартості послуг, а саме – збільшення ціни на енергоресурси, утримання об'єктів зв'язку та загальний рівень інфляції.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що аукціон зі зв'язку 4G буде в 2017 роціСказано 4 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому в компанії вважають, що в сучасних ринкових умовах регулювання тарифів є неактуальним.

В «Укртелекомі» відзначають, що обслуговують не більше 10% усіх абонентів голосової телефонії в Україні й при цьому не можуть конкурувати ринковими методами.

«Наприклад, ми не можемо створити пакетний тариф, в якому телефонія буде безкоштовною, тобто 0 гривень, а ціна буде лише за інтерактивне телебачення та Інтернет. Цей факт суперечить ринковій конкуренції та є архаїзмом», – вважають в «Укртелекомі».

Нагадаємо, «Укртелеком» відключив від надання послуг зв'язку (фіксованого телефонного зв'язку та Інтернету) тимчасово окуповану Автономну Республіку Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: