«Енергоатом» залучив корейську компанію до добудови Хмельницької АЕС

Читать на русском
Основними напрямками співпраці стане добудова двох енергоблоків Хмельницької АЕС та реалізація проекту Енергетичний міст України – Європейський Союз.

НАЕК «Енергоатом» і корейська компанія Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) підписали 31 серпня Меморандум про взаєморозуміння щодо розширення взаємодії в ядерно-енергетичній галузі, в тому числі і добудові блоків №3 і №4 Хмельницької АЕС.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК «Енергоатом», передає «Слово і Діло».

«НАЕК «Енергоатом» вітає початок співпраці з провідною світовою компанією – Korea Hydro & Nuclear Power. Ми переконані, що наша спільна робота дасть додатковий імпульс для розвитку вітчизняних технологій в атомній енергетиці», – сказав президент «Енергоатому» Юрій Недашковський.

Як повідомляється, основними напрямками співпраці стануть питання добудови енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС та реалізації проекту «Енергетичний міст України – Європейський Союз».

Рада дозволила проводити наукові експерименти в зоні відчуження ЧАЕСНа території зони відчуження ЧАЕС відтепер може здійснюватися науково-технічна діяльність та інші наукові дослідження для вивчення впливу іонізуючого випромінювання на біологічні системи, а також шляхів мінімізації наслідків такого впливу.

«Я твердо переконаний, що проект добудови енергоблоків №3 і 4 Хмельницької АЕС буде успішно завершений, якщо НАЕК «Енергоатом» і KHNP будуть спільно працювати на спільну мету, враховуючи, що обидві компанії накопичили багатий досвід і знання за період будівництва та експлуатації атомних електростанцій протягом останніх 40 років», – підкреслив президент і головний виконавчий директор KHNP доктор Сік Чо.

На даний момент «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 нині діючих блоків АЕС України.

Нагадаємо, що Україна має намір підвищити енергетичну незалежність за рахунок зростання генерації електроенергії на атомних (АЕС) і гідроелектростанціях (ГЕС, ГАЕС), а також з поновлюваних джерел.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: