У Росії заблокували український сайт через брифінг щодо блокади Криму

Читать на русском
Роскомнагляд заблокував сайт Українського кризового медіа-центру. Підставою для запровадження обмежень став матеріал щодо торішнього брифінгу на тему громадської блокади Криму.
Фото: uacrisis.org

Доступ до сайту Українського кризового медіа-центру заблокувала Федеральна служба Росії з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд).

Про це йдеться в заяві на сайті служби, повідомляє «Слово і Діло».

Підставою для запровадження обмежень став матеріал щодо торішнього брифінгу Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова та Ленура Іслямова на тему громадської блокаду Криму.

За пропаганду тероризму Twitter заблокував 235 тисяч акаунтівTwitter заблокував 235 тисяч акаунтів за пропаганду тероризму. В організації наголошують, що кількість щоденних блокувань акаунтів порівняно з минулим роком зросла на 80 відсотків.

Зазначається, що ініціатором блокування виступила Генпрокуратура Росії. Відомство визнало, що в прес-релізі містяться «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».

У Роскомнагляді звернулися до власника сайту з проханням видалити інформацію, яка стала причиною запровадження обмежень. Однак адміністрація української організації заявила, що не робитиме цього.

Поки невідомо, коли набуде чинності розпорядження про повне блокування сайту.

Нагадаємо, в серпні окупаційна влада Криму «задля безпеки» відключила на півострові інтернет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: