Медведєв розповів, скільки людей виїхало в Росію з Донбасу

Читать на русском
З Донбасу в Росію виїхало 250 тисяч осіб за програмою сприяння добровільному переселенню співвітчизників з-за кордону.

Із зони АТО в Росію переселилося близько 250 тисяч осіб у рамках програми сприяння добровільному переселенню в РФ співвітчизників з-за кордону.

Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, оприлюденій на сайті російського уряду, повідомляє «Слово і Діло».

«Цьогоріч ми відзначили приїзд до Росії півмільйонного учасника цієї програми. Більше половини з них – це люди, які тікають з України, вони налякані, вони були в зоні бойових дій, пережили важкі потрясіння, багато хто втратив близьких. Вони сподіваються на Росію, на її підтримку, її допомогу, її захист», – повідомив він.

Тука анонсував стратегію деокупації Криму та ДонбасуСтратегію деокупації українських територій презентують на засіданні Кабінету міністрів у середу, 31 серпня. Про це повідомив заступник міністра в справах окупованих територій Георгій Тука.

Як раніше заявляла народний депутат від фракції «Самопомочі» Наталя Веселова, переселенці з окупованих районів України зможуть повернутися додому лише через 5-7 років.

Нагадаємо, гуманітарна підгрупа в рамках Тристоронньої контактної групи в п'ятницю, 26 серпня, в Мінську обговорювала домовленість про повне припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: