Двох північнокорейських міністрів стратили

Читать на русском
У Північній Кореї розстріляли із зенітного кулемета двох високопосадовців. Кім Чен Ин провів серію страт, коли прийшов до влади в 2011 році.
Кім Чен ИнФото: telegraph.co.uk

Двох високопоставлених чиновників КНДР розстріляли із зенітного кулемета.

Про це пише Bloomberg, інформує «Слово і Діло».

Повідомляється, що один із них обіймав високу посаду в Міністерстві освіти, можливо, на рівні міністра. Він був затриманий за те, що задрімав на нараді за участю північнокорейського диктатора Кім Чен Ина й у ході слідства був звинувачений у корупції.

Експерт: «Семиденна війна» КНДР та Південної Кореї – ініціатива КремляВійськові можливості Північної Кореї, попри те, що це практично повністю мілітаризована країна, навряд чи дозволять здійснити цю операцію

Інший чиновник, Хван Мін, обіймав посаду міністра сільського господарства. Його стратили за відхилення від запропонованого урядом проекту, що було сприйнято як прямий виклик Кім Чен Ину.

Зазначимо, що Кім Чен Ин провів серію страт відтоді, як прийшов до влади в 2011 році. Близько 50 чиновників звинуватили в перегляді південнокорейських телесеріалів, через що їх стратили в 2014 році.

Також ЗМІ повідомляли, що в травні того ж року був страчений міністр оборони Хен Ен Чхоль за те, що задрімав під час військового заходу.

Нагадаємо, в Європейському Союзі жорстко відреагували на ініціативу турецького президента Реджепа Ердогана щодо повернення смертної кари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: