Обама зустрінеться з Ердоганом

Читать на русском
Президент США Барак Обама зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом на полях саміту G20 у Китаї. Також Обама хоче зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.
Фото з відкритих джерел

Президент США Барак Обама хоче поговорити з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом на полях саміту G20 у Китаї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Зустріч президентів призначена на 4 вересня.

Заступник радника з національної безпеки США Бен Родс повідомив, що Обама говоритиме з Ердоганом про події в Туреччині після невдалої спроби перевороту в липні, а також про військову кампанію в Сирії.

Ердоган висунув Сполученим Штатам ультиматумЕрдоган висунув США ультиматум, в якому вимагає видати Фетуллаха Ґюлена, який підозрюється в організації військового перевороту в Туреччині

В Білому домі заявили, що виступають проти просування Туреччини на півночі Сирії, де території контролюють підтримувані США сирійські демократичні сили, оскільки це руйнує єдиний фронт проти ІДІЛ.

Родс також повідомив, що Обама, можливо, проведе зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним під час саміту, щоб поговорити про Україну та Сирію.

«У нас у графіку не заплановані двосторонні зустрічі… Ми намагаємося знайти можливість, щоб вони (Обама та Путін – Ред.) провели певний час разом та приділили увагу Сирії та Україні», – розповів помічник президента США з нацбезпеки Бен Родс.

Нагадаємо, Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд домовились зустрітися на саміті в Китаї для обговорення конфлікту на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: