Навіть дрібні керівники на держслужбі тепер матимуть заступників

Читать на русском
Кабінет міністрів збільшив кількість заступників керівників відділів міністерств та керівника департаменту виконавчої служби Мін’юсту.

Уряд України збільшив кількість заступників голів відділів у органах виконавчої влади.

Тепер керівники відділів департаментів міністерств можуть мати заступника за умови, якщо кількість працівників відділу складає всього 5 осіб (раніше для отримання заступника необхідно було, щоб у відділі працювало щонайменше 7 осіб), пише «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

Відповідні зміни містяться в рішенні Кабінету міністрів від 23 серпня, яке передбачає внесення змін до постанови «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій».

«Зменшено мінімальну штатну чисельність самостійного відділу з 6 до 5 одиниць, а відділу у складі департаменту (управління) – з 5 до 4 одиниць. Надано можливість запровадження посади заступника начальника відділу в разі, якщо штатна чисельність відділу становить не менше 5 одиниць (на сьогодні посада заступника начальника відділу може запроваджуватися при штатній чисельності не менше 7 одиниць), а також зменшено мінімальну штатну чисельність працівників відділів, що утворюються в складі облдержадміністрацій, з 6 до 5 одиниць», – йдеться в рішенні Кабміну.

Кличко призначив собі на одного заступника більше, ніж дозволив КабмінМіський голова Києва призначив своїм заступником Геннадія Пліса, який із жовтня 2014 року був директором департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

Крім того, документом передбачено, що департамент міністерства відтепер може ділитися на окремі управління, якщо його штат становить не менше 32 осіб (до цього відповідна норма була встановлена на рівні 40 працівників).

Окремо прописані правила роботи департаменту виконавчої служби Міністерства юстиції: керівник департаменту тепер може мати 5 заступників замість 2. «Встановити, що директор департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції може мати п’ять заступників, у тому числі одного першого заступника та одного заступника директора департаменту-начальника відділу примусового виконання рішень», – йдеться в тексті постанови.

Нагадаємо, 23 серпня Кабінет міністрів звільнив першого заступника міністра освіти Інну Совсун і призначив на цю посаду Володимира Ковтунця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: