В Україні створять Культурний фонд

Читать на русском
Метою Фонду є виділення коштів для культурних проектів. Зараз ці кошти планують брати з Державного бюджету та благодійних внесків.
Міністр культури України Євген Нищук

На засіданні Національної ради реформ оголосили про створення Культурного фонду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

Проект презентували міністр культури Євген Нищук і заступник голови АП Дмитро Шимків.

«Фокус діяльності пропонованого Фонду має бути на культурі та мистецтві. Саме це відрізняє його від інших уже зареєстрованих законопроектів. Фонд має бути самостійним в ухваленні рішень у своїй сфері. Також необхідно чітко визначити важелі впливу на його політику з боку органів державної влади. Ми маємо намір кардинально змінити методи взаємодії з мистецьким середовищем. По суті, це втілення декомунізації у сфері культури», – зазначив Нищук.

Фонд фінансуватиме українські культурні проекти. Поки що ці кошти планують брати з Державного бюджету та благодійних внесків.

Зазначимо, що наглядова рада фонду здійснюватиме свої повноваження на громадських засадах. Вона складатиметься з 9 осіб: 2 з них пропонуватиме Міністерство культури, 2 – Президент, 2 – громадські об'єднання у сфері культури, 2 0 установи культури, також за посадою до неї увійде голова ради.

Нагадаємо, в червні Євген Нищук заявляв про створення в Україні спеціального Культурного фонду, до якого його відомство направить гроші, заплановані на фінансування мистецьких заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: