У Мінфіні обіцяють не зменшувати розмір стипендіального фонду в 2017 році

Читать на русском
Один стипендіальний фонд буде для соціально незахищених категорій студентів, інша стипендія, академічна, залежатиме від успіхів у навчанні.

Зміни в системі фінансування стипендій із 2017 року зачіпає лише порядок їх нарахування, а розмір стипендіального фонду не зміниться.

Про це під час круглого столу щодо реформи стипендій сказав заступник міністра фінансів Сергій Марченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми не будемо підтримувати ситуацію, коли підтримується сірість і 75% студентів отримують стипендії просто тому, що вони вчаться. Це неправильно, й хто мені скаже, що це правильно, то це просто смішно – ми утримуємо всіх студентів за рахунок кращих. Тому ми будемо підтримувати найкращих, а стипендіальний фонд змінюватися не буде», – сказав він.

Марченко нагадав, що в Мінфіні пропонують створити два стипендіальних фонди.

«Один стипендіальний фонд буде для соціально незахищених категорій студентів. Йтиметься про 1900 грн. Або може йтися про більшу суму коштів, яка необхідна для мінімальних потреб студентів. Інша стипендія, академічна, також залежатиме від навчання, від можливості показати, що ти кращий і в тебе є досягнення», – відзначили в Мінфіні.

Як повідомлялося раніше, стипендії орієнтовно отримуватимуть усі студенти за високі успіхи в навчанні.

Нагадаємо, з 2017 року Міністерство фінансів України запропонувало Міносвіти скасувати обов'язкову виплату стипендій для всіх студентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: