Китай продовжив кредитну лінію на будівництво нових ТЕС в Україні

Читать на русском
Продовження терміну користування кредитною лінією дозволить Україні використовувати довгі й дешеві грошові кошти для модернізації енергетичної галузі.

Дія кредитної угоди від 25 грудня 2012 року між НАК «Нафтогаз України» та Державним банком розвитку КНР обсягом $ 3,65 млрд продовжено до 25 грудня 2017 року.

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає «Слово і Діло».

Рішення продовжити термін користування кредитною лінією китайська сторона ухвалила 25 серпня цього року. Це дозволить Україні використовувати «довгі» та конкурентні за ціною грошові кошти для модернізації енергетичної галузі. Цього терміну також має бути достатньо для узгодження єдиної позиції щодо використання цих коштів між усіма українськими відомствами.

Нагадаємо, в рамках кредитної лінії Державного банку розвитку Китайської Народної Республіки на суму $3,65 млрд планується реалізувати п'ять інвестиційних проектів, спрямованих на зменшення споживання природного газу та збільшення його видобутку в Україні, а також два проекти з будівництва теплоелектростанцій в Києві та Львівській області.

Шовковий шлях перетворює РФ на периферію – експертПопри нібито дружні відносини з РФ, Китай робить все можливе для того, щоб мати транспортну комунікацію в обхід РФ.

Наразі для України кредитна угода з Державним банком розвитку КНР є найбільшим доступним джерелом фінансування проектів з енергоефективності та зниження споживання енергоресурсів, що імпортуються.

Як раніше повідомила торговий представник України Наталія Микольська, Україна й Китай готують «економічну» дорожню карту в рамках якої розвиватимуть співробітництво у сфері сільського господарства, енергетики та інфраструктури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: