Луценко розповів про хід розслідування агресії РФ в Україні

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі відзвітували щодо розслідування правоохоронними органами факту російської інтервенції.
Юрій Луценкофото: УНІАН

Обсяг матеріалів кримінального провадження за фактом військової агресії Російської Федерації в Україні становить понад 800 томів.

Про це в Facebook написав генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Слідством охоплено весь період агресії з лютого 2014 року (окупація півострова Крим, проведення антитерористичної операції на сході країни). Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 800 томів, з них 350 – мають гриф «Таємно» й «Цілком таємно», – зазначив він.

За його словами, слідство ведуть співробітники головної військової прокуратури, які вже допитали понад 1400 постраждалих й понад 2000 свідків та провели понад 1800 судових експертиз. Генпрокурор додав, що наразі следству вдалося здобути понад 100 тисяч одиниць речових доказів.

«З огляду на необхідність спеціальних знань щодо застосування сил і засобів під час бойових операцій, Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України проведена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої залучено 31 провідного експерта та фахівця», – розповів він.

Луценко також заявив, що цієї експертизою було досліджено 3600 бойових та інших документів, які дали можливість проаналізувати причини великих втрат української армії. Генпрокурор планує докладніше розповісти про це 7 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що Генпрокуратура повідомила про підозру 18 представникам влади Росії за розв'язання війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: