Карта АТО: ситуація на сході України станом на 30 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 30 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

В районі проведення АТО російські окупаційні війська активізували обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 91 випадок відкриття вогню. З них 46 – на Донецькому, 25 – на Луганському та 20 – на Маріупольському напрямках.

На Донецькому напрямку протягом доби противник наніс одинадцять артилерійських ударів по Невельському, Авдіївці, Кераміку, Пісках, Зайцевому, Дачі та Кадемі, загалом випустивши понад чотири десятки снарядів калібру 152 мм та понад дві сотні – калібру 122 мм. Від Невельського до північного краю Світлодарської дуги окупанти використовували міномети різного калібру, гранатомети та великокаліберні кулемети, найактивніший мінометний вогонь вівся по позиціях у Кіровому, Троїцькому та по околицях Авдіївки. По захисниках Верхньоторецького та Луганського супротивник неодноразово застосував бронетехніку, у Луганському до того ж задіяв зенітні установки, по укріпленнях у Пісках та Кам’янці вів вогонь з танків. У Верхньоторецькому зафіксовано снайперську активність.

Неспокійно було й на Луганщині. Мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь вівся по наших позиціях у Новоолександрівці, Кримському та Станиці Луганській. У Новозванівці, Попасній та Жовтому збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем, у Золотому ворог застосував кулемети великого калібру, а у Жовтому задіяв БМП. Окрім того, у Новозванівці, Новоолександрівці, Золотому та Жовтому проявляли активність ворожі снайпери.

На Маріупольському напрямку на початку минулої доби ворог відкрив вогонь з ракетної системи залпового вогню по Красногорівці. По позиціях у Широкиному вів мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь. У Красногорівці, Павлополі та Тарамчуку противник використав міномети, Марїнку обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів, у Талаківці та Гранітному вів вогонь зі стрілецької зброї. По укріпленнях в Талаківці окупанти задіяли бойову машину піхоти. Також на цьому напрямку виявлено спробу повітряної розвідки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: