Експерт пояснив, хто й чому лобіював Райніна в АП

Читать на русском
Микола Волговполітичний консультант

Політменеджера з Райніна «виростив» Ложкін, тому місце передається в надійні руки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи інформацію про те, що новим очільником АП призначений голова Харківської обласної адміністрації Ігор Райнін.

«Це очевидна спадкоємність від Ложкіна до Райніна. Скоріш за все, на цей вибір вплинув саме Ложкін. Саме він лобіював, відстоював його кандидатуру в боротьбі з Ковальчуком та іншими кандидатами. Буде пряма спадкоємність групи, яка займала це місце. Нової команди не буде», – міркує Волгов.

Другий момент, як зазначив експерт, пов'язаний із тим, що це маркер стратегії поведінки, яку для себе обрав Президент на цей політсезон.

Новий глава АПУ: Ігор Райнін виконував обіцянки краще за колег з інших областейНовопризначений керівник АПУ Ігор Райнін є найбільш відповідальним політиком в рейтингу «Слова і Діла».

«Буде робитися ставка не на випускання пари через вибори. Скоріш за все, буде використовуватися досвід Райніна в управлінні прифронтовою Харківською областю. Відповідно, буде посилюватися економічний напрямок. Якби призначили Ковальчука, це було б маркером того, що все вирішувалося б політичними методами. Призначення Райніна – це сигнал про те, що для зняття кризових елементів ставка буде зроблена на економіку», – пояснює політичний консультант.

Менше з тим, підкреслив він, це не означає, що питання виборів зовсім зняте з порядку денного, оскільки багато політичних гравців зацікавлені в цьому.

Крім того, щодо Ложкіна, то, на думку експерта, попри звільнення, він впливатиме на функціонування АП, поведінку Райніна, ухвалення рішень.

Як відомо, Борис Ложкін залишиться радником Президента й стане керівником Національної інвестиційної ради при Главі держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: