Судова експертиза щодо Іловайських подій завершена

Читать на русском
Генеральна прокуратура України готує кримінальне провадження через трагедію, яка сталася в зоні АТО.

У справі щодо розслідування трагедії під Иловайском завершена унікальна військова судова експертиза. Її наявність дозволить готувати передачу кримінального провадження до суду.

Про це під час зустрічі з родичами загиблих під Иловайском повідомив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук, передає «Слово і Діло».

Сторожук підкреслив, що дана експертиза тривала майже рік і до неї притягувався 31 провідний експерт, зокрема Міноборони, Антитерористичного центру СБУ, Нацгвардії і Держприкордонслужби.

Сьогодні у Києві відбудеться День пам'яті загиблих в Іловайську28 серпня в столиці пройде День пам'яті загиблих в Іловайську. Участь у заході візьмуть сім'ї бійців, які загинули або пропали безвісти під час Іловайскої трагедії.

Нагадаємо, бої під Иловайском почалися два роки тому - влітку 2014 року напередодні Дня Незалежності, а 15 вересня міністр оборони України заявив про вихід сил АТО з Іловайська Донецької області.

За офіційними даними наданими військової прокуратури, під Иловайском загинули 360 бійців АТО, зниклими безвісти вважають 180 осіб. За неофіційними, кількість жертв могло досягати 1000 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: