Суд у справі Кернеса знову відклали через операцію

Читать на русском
Суд, призначений на сьогодні, 29 серпня, не відбувся через планову операцію Геннадія Кернеса.

Суд переніс засідання у справі щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців на 26 вересня.

Про це повідомив адвокат Кернеса Олександр Гунченко, передає «Слово і Діло».

«Суд переніс засідання, оскільки сьогодні (в понеділок, 29 серпня – Ред.) Геннадію Адольфовичу роблять операцію в ізраїльській клініці «Асута», де його вже двічі оперували. В зв'язку з цим суд переніс засідання на 26 вересня», - заявив Гунченко.

Раніше директор департаменту в справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив про те, що суд, призначений на понеділок, не відбувся через планову операцію Кернеса.

Він не зміг відповісти на запитання, скільки часу займе операційний період і коли міський голова знову вийде на роботу.

«Все залежить від того, як пройде операція й післяопераційний період. Ніхто не загадує й не ставить якихось чисел, до яких потрібно повернутися», – сказав Сидоренко.

Зазначимо, що попереднє засідання, призначене на 18 липня, не відбулося в зв'язку з тим, що Кернес переніс операцію й перебував на стаціонарному лікуванні в ізраїльській клініці.

Згідно з інформацією на офіційному порталі «Судова влада України», суд був перенесений на 29 серпня.

Нагадаємо, що Геннадія Кернеса та двох його охоронців Віталія Блінникова та Євгена Смицкого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Як відомо, 2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України переніс розгляд кримінальної справи щодо Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова до Київського районного суду Полтави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: