В Естонії пройдуть президентські вибори

Читать на русском
У понеділок у парламенті Естонії в першому турі голосуватимуть за нового президента. Згідно з Конституцією, глава держави обирається на п'ять років парламентом.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні в парламенті Естонії в першому турі голосуватимуть за нового президента.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з Конституцією, глава держави обирається на п'ять років парламентом. У разі, якщо вищий орган законодавчої влади не зможе обрати президента , – Колегією вибірників.

За нового президента має проголосувати не менше 68 депутатів зі 101. Якщо жоден із кандидатів не набере необхідної кількості голосів, то другий і третій тур голосування пройдуть 30 серпня. В третьому турі обиратимуть між двома кандидатами, які набрали найбільшу кількість голосів у другому.

Клімкін розповів, що обговорював у ЕстоніїОчільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін назвав мету візитів до Естонії.

Зазначимо, що в першому турі кандидатами зареєстровані депутат парламенту, заступник голови найбільшої опозиційної партії Центра, колишній міністр науки і освіти Майліс Репс, колишній канцлер права, нині присяжний адвокат Аллар Їкс, а також спікер парламенту Ейкі Нестор.

Повноваження нинішнього президента Томаса Хендріка Ільвеса закінчуються в жовтні цього року. Він обіймає цю посаду вже вдруге й, згідно з Конституцією, не може бути обраний на третій термін.

Нагадаємо, Ільвес закликав посилювати санкції проти Росії та судити Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: