Україна веде переговори про модернізацію індійських танків Т-72

Читать на русском
Індія хоче встановити на свої Т-72 українські двигуни, а також оснастити системою кондиціонування і автономною енергоустановкою.
Т-72-120 (модернізація ХКБМ ім. Морозова)

Україна та Індія ведуть переговори про військове співробітництво в рамках програми модернізації танків Т-72 Збройних сил Індії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Індійська сторона проявляє інтерес в розміщенні замовлення на модернізацію Т-72 в Україні, в даний час сторонами ведуться переговори про організацію співробітництва. Орієнтовна потреба індійського замовника в модернізованих Т-72, ​​за деякими оцінками, оцінюється в більш ніж 1 тисячі одиниць», – зазначив співрозмовник агентства.

Відносно модернізації Індія виставила ряд основних вимог: заміна двигуна на український 6ТД-2 потужністю 1200 к.с, а також оснащення танків системою кондиціонування і автономною енергоустановкою.

Довідка: Т-72 «Урал» – наймасовіший в світі основний бойовий танк (ОБТ) другого покоління, розроблений і вироблявся «Уралвагонзаводом» (Нижній Тагіл, РФ). За даними з відкритих джерел, з 1973 по 2005 рік випущено близько 30 тис. од. Т-72.

Як раніше повідомлялося, українська делегація підписала з індійською авіабудівною компанією Reliance Defence Ltd меморандум про розробку багатоцільового військово-транспортного літака АН подвійного призначення – для військових і цивільних потреб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: