Бойовики обстріляли позиції ЗСУ із забороненої артилерії – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань використовували заборонену озброєння при обстрілі українських військових.

Бойовики самопроголошених республік вели вогонь із заборонених озброєнь по позиціях Збройних сил України, порушивши режим перемир'я понад 75 разів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 76 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Зокрема, 37 обстрілів зафіксовано на донецькому, 27 – на маріупольському та 12 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, з важкої артилерії 152-го калібру бойовики били по Архангельському, а зі 122-мм артилерії – по Авдіївці та Пісках. Також на ділянці Авдіївка-північні окраїни Горлівки ворог застосовував міномети, в тому числі із забороненого калібру 120 мм.

«До того ж, по Авдіївці ворог знову провів масований обстріл із танків, випустивши понад чотири десятки снарядів. В районі Світлодарської дуги противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру та задіяв бойові машини піхоти, по Новоселівці другій – завдав удару з протитанкового ракетного комплексу. По укріпленнях у Луганському, Пісках та Авдіївці ворог застосував зенітні установки. Захисники Пісків та Опитного потрапили до снайперських прицілів», – додали в штабі АТО.

Крім того, бойовики порушували перемир'я на луганському та маріупольському напрямках, де застосовували 122-мм артилерію та 82-мм міномети, обстрілюючи позиції ЗСУ в Талаківці, Широкиному та Станиці Луганській.

Речник АТО Ірина Баранова. Дайджест подій 29.08.2016 ранок.Військове телебачення України

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: