Приплив біженців до Німеччини знижується

Читать на русском
Глава федерального відомства у справах міграції та біженців Франц-Юрген Вайс заявив, що до кінця 2016 року в країні очікується ще 300 тисяч мігрантів.

До кінця цього року до Німеччини прибудуть близько 300 тис. мігрантів.

Про це заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild глава федерального відомства у справах міграції та біженців Франц-Юрген Вайс, передає «Слово і Діло».

«Я думаю, що в цьому році прибудуть трохи менше 300 тис. осіб», - сказав він.

За його словами, така кількість мігрантів є оптимальною і відомство може успішно впоратися з їх облаштуванням.

«Якщо прибуде більше, нам доведеться працювати під тиском. Ми увійдемо в кризовий режим», - заявив Вайс.

Куди найбільше їдуть біженці із Криму?«Слово і Діло» проаналізувало, до яких регіонів України найбільше їдуть вимушені переселенці з Криму

Відзначимо, що в 2015 році в Німеччину прибутку більше мільйона іммігрантів, в основному з країн Близького Сходу, Афганістану та Африки.

В даний час на розгляді знаходяться 530 тис. заявок на отримання притулку у Німеччині. За словами Вайса, процес проходить дуже важко. Відомству доводиться в деяких випадках проводити розслідування, запитуючи інформацію в інших країнах і перевіряючи, наскільки вона відповідає дійсності.

Нагадаємо, що біженці з Сирії та африканських держав перевіряють альтернативні маршрути потрапляння в країни Європейського Союзу після того, як «балканський маршрут» став для них недоступний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: