Україна і Білорусь домовилися щодо облаштування держкордону

Читать на русском
Представники України та Білорусі на зустрічі в Києві обговорили актуальні питання двосторонніх відносин між країнами.

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей на зустрічі в Києві обговорили актуальні питання двосторонніх відносин між Україною та Білоруссю.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

«Співрозмовники підкреслили важливість завершення облаштування українсько-білоруського кордону у відповідність з кращими світовими стандартами», – повідомляє прес-служба глави держави за підсумками зустрічі.

Під час зустрічі було приділено економічному співробітництву між двома країнами. Сторони відзначили доцільність активізації торговельно-економічних відносин за рахунок розширення співробітництва у машинобудуванні, енергетиці, агропромисловому комплексі та транспортній сфері. Також підкреслена важливість проведення чергового засідання міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії у вересні цього року в Мінську.

ЄС зняв санкції з ЛукашенкаЄвросоюз розморозив активи президента Білорусі Олександра Лукашенка та скасував дію санкцій проти ще 170 осіб.

Порошенко висловив зацікавленість України в розвитку мережі навчальних закладів з метою створення сприятливих можливостей для вивчення української мови в районах компактного проживання етнічних українців у Білорусі.

На зустрічі також обговорювали питання організації спільних культурних заходів з нагоди 345-річчя автора першої Конституції України гетьмана Пилипа Орлика, який народився на території сучасної Мінської області.

«Білоруський міністр подякував президенту України за сприяння у відновлення конструктивного діалогу Білорусі з Європейським Союзом», – інформує прес-служба.

Нагадаємо, раніше в Білорусі назвали головну загрозу країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: