Кількість жертв землетрусу в Італії перевищила 260 людей

Читать на русском
В Італії продовжують підраховувати кількість загиблих та поранених від землетрусу, яка постійно збільшується.
Фото: ЖЖ

Кількість жертв та поранених унаслідок землетрусу в Італії продовжує зростати.

Станом на ранок п’ятниці екстрені служби нарахували 267 загиблих та понад 400 шпиталізованих поранених, інформує «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«За даними департаменту цивільного захисту, кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу, який у середу сколихнув центральну Італію, збільшилася до 267 осіб, майже 400 поранених перебувають у лікарнях», – зазначається в повідомленні агенції.

Між тим, підземні поштовхи на Апеннінському півострові тривають. «Після землетрусу було зареєстровано понад 900 підземних поштовхів, 57 з них було зафіксовано опівночі», – відзначають журналісти.

Землетрус в Еквадорі: десятки загиблих, сотні пораненихСтаном на сьогоднішній ранок у результаті потужного землетрусу в Еквадорі загинуло близько 80 людей.

Станом на ранок четверга сейсмологи зафіксували в зоні лиха більше 470 поштовхів.

У районах, що постраждали від землетрусу, оголошений надзвичайний стан. Прем'єр-міністр країни Маттео Ренці пообіцяв виділити 50 млн євро на відновлення постраждалих регіонів та принагідно оголосив про початок програми «італійські домівки», що передбачатиме зведення більш сейсмостійких житлових будівель.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко дав доручення запропонувати допомогу українських рятувальників та лікарів для подолання наслідків землетрусу в Італії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: