Податківці накрили конвертаційний центр з обігом понад 300 мільйонів гривень

Читать на русском
Аферисти брали плату з клієнтів за конвертацію в розмірі 10-12 відсотків від загальної суми готівки.

Працівники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України в Києві припинили діяльність конвертаційного центру з обігом понад 300 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДФС.

«Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували та придбали корпоративні права чотирьох фіктивних підприємств. На їхні розрахункові рахунки легальні підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товари, надані послуги та виконані роботи», – пояснюють у ДФС.

Надалі гроші знімалися готівкою та передавалися замовникам. Плата за конвертацію зазвичай була 10-12% від загальної суми готівки.

«Всього таким чином було проконвертовано понад 300 млн грн, орієнтовні втрати Бюджету становлять близько 50 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Стало відомо, коли в Україні запрацюють мобільні групи з контролю митницьКерівником мобільних груп обраний співробітник ГФС Олександр Власов, який раніше очолював підрозділ служби Фантом в зоні АТО.

Відзначається, що в результаті проведених восьми обшуків було виявлено та вилучено 860 тис. грн готівкою, чотири печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку, електронні носії інформації та первинні бухгалтерські документи.

Наразі порушено провадження за ч. 3 ст. 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Як повідомлялося раніше, за першу половину 2016 року слідчі податкової міліції Державної фіскальної служби відшкодували державі 421,2 млн грн завданих збитків у судовому порядку.

За даними ДФС, за 2015 рік офіційний дохід, який перевищує 1 млн грн, лише в столиці України задекларували 1600 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: