Вибух на шахті в Покровську, є тяжко поранені

Читать на русском
П'ять шахтарів перебувають в опіковому центрі Краматорська, а один потерпілий перебуває на лікуванні в Покровській міській лікарні.
Шахтоуправління «Покровське»

В результаті аварії на ПАТ «Шахтоуправління «Покровське» (місто Покровськ, колишній Красноармійськ), постраждало шестеро людей, п'ятеро з яких у важкому стані з опіками тіла від 50% до 60%.

Аварія сталася в результаті спалаху метану, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку в Facebook голови Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця.

«П'ять гірників, які постраждали під час аварії на шахтоуправлінні «Покровське», перебувають в опіковому центрі Краматорська, а один потерпілий перебуває на лікуванні в Покровській міській лікарні. П'ять потерпілих мають опіки тіла від 50% до 60%», – написав він.

Волинець зазначив, що, за словами лікарів, життю шахтарів нічого не загрожує, їм надають всю необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, ввечері 25 серпня на ПАТ «Шахтоуправління «Покровське» (Донецька обл.) стався вибух метану на горизонті 815 метрів, у результаті чого шестеро гірників отримали тілесні ушкодження.

На момент спалаху метану на аварійній ділянці перебувало 246 шахтарів, всі вони були підняті на поверхню.

ПАТ «Шахтоуправління «Покровське» належить до промислово-фінансової групи «Донецьксталь», основним власником якої є бізнесмен Віктор Нусенкіс, і є одним із найбільших вугільних підприємств України, які видобувають вугілля, що коксується. Основним ринком збуту є коксохімічні заводи України.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України планують вивести нерентабельні шахти на рівень беззбитковості за 6-10 місяців.

Водночас міністр енергетики Ігор Насалик анонсував Концепцію реформування вугільної галузі, згідно з якою огульного закриття шахт не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: