Кабмін розширив можливості українців у заощадженні електроенергії

Читать на русском

Кабмін стимулює українців до встановлення двозонних і тризонних лічильників електроенергії з метою мінімізувати витрати в електромережах і генеруючих потужностях.
Глава НКРЭКП Дмитро Вовк

Кабмін ухвалив рішення надати можливість громадянам України самим вибирати та купувати лічильники електроенергії, зруйнувавши монополію обленерго з їх продажу.

Про це йдеться в постанові уряду «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Раніше купівля лічильника була виключно в обленерго й не був визначений час параметризації. Тепер споживач може самостійно купити прилад обліку, а обленерго зобов'язаний його прийняти та зробити параметризацію протягом 3 днів у місті та 5 днів – для села», – зазначив очільник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк.

Українець розробив унікальний різновид ротора до вітряних електростанцій – відеоВін дозволяє отримувати електроенергію при швидкості вітру менше 1 м/с при мінімальній швидкості для традиційних ВЕС 3 м/с і більше.

Таким чином, споживач отримує можливість заощаджувати кошти без бюрократичної тяганини з чіткими термінами для обленерго.

Цей крок має прискорити перехід індивідуальних споживачів електроенергії на двозонні та тризонні лічильники електроенергії, що оптимізує навантаження на мережі та зменшить загальну потребу в генеруючих потужностях.

Для держави це обернеться меншими викидами вуглекислого газу, оскільки знизить необхідність завантажувати теплові блоки, що працюють на вугіллі.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні діятимуть нові тарифи на електроенергію.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Кабмін ініціює перегляд тарифів на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: