Halliburton проведе оцифровку геоінформації в Україні

Читать на русском
Halliburton прийшла в Україну після тримісячних переговорів про співпрацю з Державною службою геології та надр України.

Державна служба геології та надр разом з нафтосервісною корпорацією Halliburton мають намір провести оцифровку геоінформації в Україні.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передають «Слово і Діло».

«Ми плідно працювали весь цей час, щоб досягти перших домовленостей у співпраці з потужною американською компанією. Відкриття геологічної інформації, її оцифровка, адаптація до міжнародних стандартів і заходи, покликані надати їй економічну привабливість, – це пріоритети служби», – зазначив керівник Держгеології Микола Бояркін.

Відзначається, що зустріч Держгеології і корпорації Halliburton стала результатом тримісячних переговорів про співпрацю. Сторони досягли домовленостей і визначили чіткі кроки щодо виконання пілотного проекту з оцифрування геологічної інформації в Україні.

Семерак озвучив своє бачення реформ надрокористуванняМіністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак хоче відкрити реєстр виданих спеціальних дозволів із надрокористування, а також викласти у відкритий доступ геологічну інформацію.

Halliburton – американська транснаціональна корпорація, одна з найбільших в світі компаній, що надає сервісні послуги в нафто- і газодобувній галузі. Це надання послуг і технологій для здійснення видобутку нафти і газу. Halliburton налічує близько 70 тис. співробітників по всьому світу.

Нагадаємо, на спільному українсько-канадському форумі міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що Україна розраховує на підтримку Канади в реформі системи користування надрами.

Як раніше повідомлялося, уряд України вніс зміни до постанови КМУ, згідно з якими надання спецдозволів на користування надрами буде здійснюватися через проведення аукціонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: