«Антонов» приступив до збирання Ан-178 для Азербайджану

Читать на русском
До теперішнього часу Ан-178 виконав близько 100 польотів загальною тривалістю понад 160 годин.
Олександр Коцюба

Державне підприємство «Антонов» розпочало роботи з розгортання виробництва Ан-178 у рамках контракту на поставку 10 літаків такої моделі авіакомпанії з Азербайджану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу підприємства.

«На серійному заводі «Антонов» розпочато роботу з розгортання виробництва Ан-178», – зазначив президент ДП «Антонов» Олександр Коцюба.

За його словами, проведення сертифікаційних випробувань Ан-178 сьогодні є одним із першочергових завдань компанії.

«Ми випробовуємо літак із застосуванням вимог європейських норм CS-25», – підкреслив глава підприємства.

До теперішнього часу Ан-178 виконав близько 100 польотів загальною тривалістю понад 160 годин.

«Сьогодні літак готується до продовження льотних випробувань. Також планується провести завантаження/розвантаження вантажів на піддонах і в контейнерах», – йдеться в повідомленні.

Антонов в даний час будує 10 літаків для різних замовниківНа потужностях ДП «Антонов» в Києві в даний час будується 10 літаків, всього у компанії 18 твердих замовлень.

Нагадаємо, що в травні 2015 року між ДП «Антонов» та азербайджанською Silk Way Airlines був укладений контракт на збирання в Україні та поставку в Азербайджан 10 транспортних Ан-178. Поставка перших двох літаків, згідно з умовами контракту, має бути забезпечена до кінця 2018 року, поставка ще восьми машин – за погодженням сторін.

Пізніше влада Азербайджану висловила зацікавленість в організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту в Азербайджан, який відбувся 14 липня цього року, обговорив із президентом країни Ільхамом Алієвим можливість створення на території Азербайджану спільного підприємства з виробництва літака Ан-178.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: