П’ять фігурантів «справи Онищенка» визнали провину – НАБУ

Читать на русском
П’ять фігурантів газової справи нардепа Олександра Онищенка визнали провину. Про це повідомили в НАБУ.
Олександр ОнищенкоФото з відкритих джерел

У так званій «газовій справі» народного депутата Олександра Онищенка п’ять підозрюваних визнали себе винними та уклали угоду про співпрацю зі слідством.

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає «Слово і Діло».

За даними НАБУ, серед цих людей – директор біржі «Львівська універсальна», директор товарної біржі «Центр» та брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних нардепу Онищенку. Також угоду зі слідством уклали куратор і особа, відповідальна за створення фіктивних підприємств, через які виводилися кошти від перепродажу газу.

Зазначається, що підозрювані активно співпрацювали зі слідством та дали цінні викривальні покази щодо організаторів злочину.

За даними НАБУ, станом на кінець серпня розірвано два з трьох договорів про спільну інвестиційну та виробничу діяльність між ПАТ «Укргазвидобування» та двома фірмами-учасницями так званої «газової схеми Онищенка»: ТОВ «Надра Геоцентр» і ТОВ «Фірма «ХАС».

Відповідно до цих договорів, видобутий газ шляхом проведенням фіктивних аукціонів продавався за заниженими цінами підконтрольним фірмам-посередникам, які згодом перепродавали його промисловим споживачам за ринковими цінами.

Нагадаємо, за даними НАБУ і САП, Онищенко є організатором корупційної схеми, що завдала збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн. 5 липня Верховна Рада позбавила нардепа недоторканності та проголосувала за його арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: