Військова прокуратура викликає екс-міністра оборони Єжеля на допит

Читать на русском
Військова прокуратура звинувачує Єжеля у спробі відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва.
Михайло Єжель

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури викликає колишнього міністра оборони Михайла Єжеля на допит в якості підозрюваного.

Відповідне повідомлення з фотокопією оригіналу прокурорської повістки оприлюднено на сайті Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Слідчі чекають Єжеля 5 вересня о 10:00 за адресою вул. Авіаконструктора Антонова, 2а.

ГПУ звинувачує екс-міністра неналежному виконанні службових обов'язків під час узгодження в 2011 році переліку майна Збройних сил України, що підлягає відчуженню.

«Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва, що зумовило матеріальну шкоду державі на суму понад 24 млн грн. В ході досудового слідства було встановлено місцеперебування літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і попереджена подальша їх реалізація в Росію», – зазначив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Сам Єжель звинувачення відкидає, заявляючи про політичний підтекст. «Жодних злочинів я не скоював, від слідства не ховаюся, моє місцеперебування прокуратурі відомо», – стверджує екс-міністр.

Наразі підозрюваний Єжель перебуває на території Білорусі.

Нагадаємо, 22 серпня Печерський районний суд Києва дав дозвіл Головній військовій прокуратурі почати спеціальне попереднє розслідування щодо Єжеля.

У березні цього року повідомлялося, що Михайло Єжель повернеться в Україну в разі отримання гарантій безпеки та зняття з нього звинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: