Україна закликала кримчан не брати участь у виборах до Держдуми РФ

Читать на русском
Організатори незаконного голосування будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, а представники партій, члени територіальних виборчих комісій і спостерігачі автоматично стануть порушниками норм міжнародного та національного права.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій звернулося до жителів Криму відмовитися від участі у виборах до Держдуми Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Закликаємо громадян України, які перебувають на окупованій території АР Крим, не брати участь у виборах до Державної думи Росії. Ця процедура на території тимчасово окупованого півострова є нелегітимною й не буде визнана світовою спільнотою. Адже Крим є невід'ємною частиною України», – йдеться в тексті звернення.

Головнокомандувач ВМФУ зробив оптимістичний прогноз щодо КримуГоловнокомандувач Військово-морським флотом вважає, що найближчим часом Крим може повернутися під контроль України.

У Міністерстві підкреслюють, що за проведення незаконного голосування до кримінальної відповідальності будуть притягнуті організатори процесу. Також громадяни, які будуть залучені до процесу як представники партій, члени територіальних виборчих комісій і спостерігачі, автоматично стануть порушниками норм міжнародного та національного права.

Раніше представник України в робочій групі з питань безпеки контактної групи Євген Марчук заявляв, що вибори на Донбасі можна буде провести мінімум через чотири-п'ять років після закінчення війни.

Нагадаємо, що кандидати в депутати Держдуми Росії звернулися до українського посольства за транзитною візою, щоб потрапити до окупованого Криму для агітації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: