Українські президенти не мають звички виконувати свої програмні обіцянки

Читать на русском
Програмні обіцянки перших трьох президентів України – Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми й Віктора Ющенка – здебільшого провалені.

Програмні обіцянки президентів Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка здебільшого не виконані.

Про це в ефірі ТРК «Чорноморська» розповіла головний редактор аналітичного порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

За її словами, моніторинг передвиборчих програм Кравчука, Кучми та Ющенка показав, що обіцянки, які вони давали перед виборами, здебільшого були провалені.

«Ми побачили дуже смішну ситуацію, що насправді обіцянки Кравчука, Кучми, Ющенка здебільшого не виконані, й багато обіцянок Кравчука сьогодні виконують міністри уряду Гройсмана, тому що там ідеться про децентралізацію, там ідеться про такі процеси, про які Україна в період свого становлення взагалі не могла навіть мріяти», – зазначила шеф-редактор порталу.

Йдеться, зокрема, про обіцянки з політичної програми Леоніда Кравчука про розвиток самоврядних територій, запровадження інституту префектів, приватизацію тощо.

Ту ж саму ситуацію аналітики «Слова і Діла» спостерігають і з програмними обіцянками Віктора Ющенка.

«Наприклад, якщо ми дивимося «Десять кроків назустріч людям», про які вже всі давно забули, Віктора Ющенка, то ми бачимо, що він обіцяв зменшення рівня податків, він обіцяв створити п’ять мільйонів робочих місць. І він потім відзвітував, що він створив три мільйони, але Державна служба статистики нам показує зовсім інші речі», – констатувала Пітєніна.

Екатерина Питенина: программные обещания Кравчука, Кучмы, Ющенко не выполненыSlovoiDilo

Нагадаємо, до Дня незалежності України «Слово і Діло» підготувало цикл аналітичних матеріалів про виконання обіцянок українськими президентами. Останній із них, присвячений Віктору Януковичу та Петру Порошенку, вийшов 24 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: