У Мінекології підвищать штрафи за незаконне сміттезвалище

Читать на русском
Зараз триває робота з підготовки законопроекту, яким передбачено суттєве підвищення штрафів за порушення природоохоронного законодавства.

Міністерство екології розробляє законопроект, що передбачає істотне підвищення штрафів за порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі телеканалу «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

«На мою думку, відповідальність, яка прописана в законодавстві, є недостатньою. Наприклад, якщо за незаконне звалище біля обласного центру штраф складає всього 350 гривень, то це недієвий механізм. Зараз ми готуємо новий законопроект про підвищення відповідальності за шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу», – заявив він.

Міністр нагадав, що в таких країнах, як Польща та Німеччина, діють спеціальні підрозділи з моніторингу дотримання природоохоронного законодавства.

Крім того, за словами Семерака, зараз на завершальному етапі перебуває процес створення інтерактивної карти стихійних і санкціонованих звалищ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: