У Бразилії починається фінальний етап імпічменту президента

Читать на русском
Тимчасово відсторонена від посади президента Бразилії Ділма Русеф заявила, що не піде у відставку добровільно. Процес її імпічменту вступає сьогодні у фінальну стадію.
Президент Бразилії Ділма Руссефф

Напередодні Федеральний верховний суд країни відхилив апеляцію адвокатів тимчасово відстороненої від посади президента Ділми Русеф з вимогою повернути процес імпічменту на попередню стадію.

Про це пише газета Estado de Sao Paulo, передає «Слово і Діло».

Зокрема, захист наполягав на процедурних порушеннях під час розгляду питання про імпічмент у верхній палаті парламенту. До порушень адвокат відніс винесення поправок до доповіді про остаточну відставку глави держави на голосування пакетом, а не окремо.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» ініціюють процедуру імпічменту ПрезидентаСказано 4 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Однак суд із цим не погодився, зазначивши, що «в законодавчих органах практика розгляду поправок «пакетами» є загальноприйнятою».

Нагадаємо, 10 серпня Федеральний сенат Бразилії проголосував за продовження процесу імпічменту президента. Найближчим часом сенатори ще раз проаналізують аргументи, висунуті противниками Ділми Русеф, вислухають представників захисту та звинувачення, свідків, а потім повторно проголосують за питання доцільності її відставки.

Якщо імпічмент Русеф буде схвалений, віце-президент Мішель Темер, який нині тимчасово виконує обов'язки глави держави, очолюватиме країну до 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: