Порошенко анонсував масштабну ротацію послів

Читать на русском
В умовах військової агресії проти України неприпустимо економити на фінансуванні дипломатії.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з учасниками щорічної наради керівників закордонних дипломатичних установ України назвав пріоритетні завдання для українських дипломатів.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Порошенко має намір провести найближчим часом призначення та звільнення деяких послів України.

Президент зазначив, що Росія за допомогою своїх дипломатичних представництв прагне створювати спотворений імідж України за кордоном, тому Україна й партнери нашої держави мають знайти та запропонувати ефективну протидію цьому.

«Підвищення іміджу України за кордоном має стати для вас щоденною, рутинною роботою. Головна небезпека – це інформаційний вакуум, коли Україна зникає не лише з політичних, а й з економічних, інформаційних і культурних «радарів» тієї чи іншої країни. Україна має звучати», – зазначив Глава держави.

Візовий центр Німеччини назвав Крим частиною РосіїВізовий центр Німеччини при посольстві України видає запрошення для жителів «російського Криму».

Президент поставив завдання дипломатам та особисто міністру закордонних справ Павлу Клімкіну найближчим часом надати йому пропозиції щодо посилення стратегічної комунікації, в тому числі при плануванні Державного бюджету на наступний рік.

Крім того, Порошенко зазначив, що в умовах військової агресії проти України економити на фінансуванні дипломатії так само недоцільно, як і заощаджувати в часи війни на армії.

«Я дуже добре обізнаний про фінансові проблеми дипломатичної служби й вважаю таку ситуацію вкрай неприпустимою. Це має бути скориговано при плануванні Бюджету. Дипломатія, як і армія, не може фінансуватися за залишковим принципом», – заявив Президент.

Порошенко зазначив, що в нинішніх умовах військової агресії проти України він не має права на помилку при призначенні посла до тієї чи іншої країни.

«На моєму столі лежать десятки кандидатів, досьє на яких ми дуже уважно вивчаємо. І вже найближчим часом будуть підписані укази щодо послів у Словаччині, Румунії, Чехії, Білорусі та Казахстані», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий посол США Марі Йованович приїде до Києва на День незалежності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: