Україна хоче додаткових торгових преференцій від ЄС

Читать на русском
Чим більше українських товарів виявиться на ринках ЄС, тим буде відчутніший позитивний вплив як на економіку України, так і на український бізнес.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловився за необхідність надання ЄС додаткових торгових преференцій для України.

Про це він заявив у четвер, 25 серпня, під час зустрічі з главою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

«Прем'єр-міністр висловився за необхідність надання ЄС додаткових торгових преференцій для України, що дозволить успішно забезпечити реалізацію торгової частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – повідомляють у прес-службі Кабміну.

Прем'єр переконаний, що розширення доступу українських товарів на ринок ЄС справить відчутний позитивний вплив як на економіку України, так і на український бізнес.

Своєю чергою, Томбінський пообіцяв Україні підтримку з боку ЄС в умовах агресії та загрози її територіальній цілісності.

«Ми з європейської сторони бачимо український бій як більш універсальний бій, тому що це бій за свободу, демократію, суверенітет не лише України. Я впевнений, що шлях – європейський шлях, який Україна обрала, посилить суверенітет української держави», – підкреслив він.

Як раніше повідомляли в Мінекономрозвитку, за підсумками 2016 року через обмежувальні транзитні заходи з боку Росії українська економіка втратить приблизно $1 млрд.

Нагадаємо, протягом останнього року Україна сильно втратила позиції в світовому рейтингу інвестиційної привабливості, опинившись на одному рівні з такими країнами, як Алжир та Ірак.

«Слово і Діло» зафіксувало 314 обіцянок прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, 191 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності глави українського уряду – 61%. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: