Аналітики спрогнозували зростання української промисловості до кінця року

Читать на русском
Динаміка промвиробництва покращиться в найближчі місяці за рахунок збільшення випуску харчової продукції, зокрема цукру.

За підсумками року показник промислового виробництва буде близьким до рівня 2% за умови відсутності провалів.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення інвестиційної компанії Dragon Capital.

«Ми очікуємо, що динаміка промвиробництва покращиться в найближчі місяці за рахунок збільшення випуску харчової продукції, зокрема цукру, хоча база порівняння в інших галузях буде стримувати зростання», – говорить головний економіст інвестиційної компанії Олена Бєлан.

За її словами, показник промислового виробництва за підсумками року має бути близьким до нещодавно погіршеного компанією прогнозу в 2% в річному вимірі. Раніше в Dragon Capital очікували зростання промисловості цього року на рівні 3,5%.

«Водночас ми поліпшили річний прогноз виробництва в сільському господарстві до 2,5% (попередній прогноз передбачав відсутність зростання) за рахунок очікувань високого врожаю цукрових буряків і непоганого врожаю зернових», – зазначає економіст.

У компанії відзначають, що прискорення зростання в будівництві також є обнадійливим сигналом і відповідає очікуванням, що інвестиції стануть основним локомотивом відновлення економіки.

«Ми залишаємо без змін прогноз зростання реального ВВП на рівні 1% рік до року в 2016 році й очікуємо, що темпи зростання економіки прискоряться до 2,5% в 2017 році за рахунок активізації внутрішніх інвестицій», – підсумувала Олена Бєлан.

Нагадаємо, 6 липня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що при Міністерстві економічного розвитку буде створено департамент, який відповідатиме за розвиток промислової політики.

Як повідомлялося раніше, промислове виробництво в Україні в липні 2016 року скоротилося на 0,2% порівняно з аналогічним місяцем 2015 року, тоді як у червні спадання склало 3,4%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: