Карта АТО: ситуація на сході України станом на 24 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 23 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. З них 19 обстрілів зафіксовано на Донецькому, 22 – на Маріупольському і 7 – на Луганському напрямках.

Напрями

На Донецькому напрямку з важкої артилерії 122 мм калібру окупанти випустили більше семи з половиною десятків снарядів по позиціях ВСУ в населених пунктах Зайцеве і Дача, на північ від Красногоровки ворог провів артобстріл ще чотирма десятками снарядів калібру 152 мм. Крім цього, по захисникам Авдіївки ворог бив з 120 і 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також 120 мм міномети окупанти активно застосовували в Семигір'я і Невельському. З мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь населених пунктах Світлодарське, Луганське та Троїцьке. У Світлодарську та поблизу Луганського задіяв бойові машини піхоти і провів неприцільний обстріл з 120 мм мінометів.

На Маріупольському напрямку склалася не менш напружена ситуація. Тут противник застосував важку артилерію тричі: в першій половині дня з установок 122 мм калібру він відкрив вогонь по Мирному, калібром 152 мм обстріляв позиції в Сіонітному, з настанням темного часу доби півсотні снарядів калібру 152 мм випустив по укріпленнях в районі Талаківки. З мінометів 120 мм калібру російські окупанти неодноразово обстріляли наших армійців в Мар'їнці та Водяному. Також в Красногорівці ворог застосував 82 мм калібр мінометів, по Мар'їнці та Новотроїцькому - великокаліберні кулемети, в Миколаївці і Водяному використовував гранатомети, в Старогнатівці - стрілецька зброя. За захисникам Широкино противник відкривав вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а поблизу Гнутове застосував БМП.

На Луганщині з мінометів калібру 82 мм і автоматичних станкових гранатометів вогонь вівся в Кримському, в Новозванівці і Золотому ворог відкривав вогонь з гранатометів, в Новоолександрівці – з кулеметів великого калібру, в Лопаскіно – зі стрілецької зброї. Поблизу Золотого і Новоалександрівки активізувався снайпер.

Ворожа розвідка

Тричі на добу зафіксовано проліт ворожих БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: