У САП оголосили набір антикорупційних прокурорів

Читать на русском
Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що взяти участь у конкурсі можуть усі, хто має юридичну освіту, а досвід роботи прокурором не є обов'язковим.

22 серпня стартував прийом документів для участі у відкритому конкурсі на заміщення 22 вакантних посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомив керівник відомства Назар Холодницький у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Підкреслюю, що останні зміни до закону України «Про прокуратуру» відкривають двері САП для всіх небайдужих юристів, адже зараз вимоги до прокурорів САП не передбачають обов'язкового стажу роботи на посаді прокурора», – написав він.

Холодницький додав, що за останні дні робоча група отримала сотні дзвінків від юристів, яких цікавить робота в САП.

«Тому ми чекаємо всіх, хто хоче реально долучитися до подолання корупції в нашій державі, має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше п'яти років та володіє державною мовою», – зазначив керівник САП.

Холодницький пообіцяв претендентам «надсерйозні кримінальні провадження, роботу без вихідних, відпустки в жовтні-грудні в кращому разі, щоденні випробування на міцність і викриття корупціонерів із вищих ешелонів влади».

Він також уточнив, що прийом документів здійснюється протягом 14 календарних днів – з 22 серпня до 5 вересня включно, без вихідних за винятком Дня незалежності.

Зазначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура була створена у вересні минулого року. Відомство виконує такі функції: нагляд за дотриманням законів при проведенні досудового розслідування, що здійснюється Національним антикорупційним бюро, підтримка державного обвинувачення у відповідних провадженнях і представлення інтересів громадян або держави в суді у випадках, пов'язаних із корупційними правопорушеннями.

Нагадаємо, раніше Назар Холодницький розпорядився підготувати всі кримінальні провадження, пов'язані з конфліктом між Генеральною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України, та передати їх до СБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: