Російського військового засудили довічно за вбивство семи осіб у Вірменії

Читать на русском
23 серпня на території 102-ї російської військової бази в Ґюмрі суд засудив військовослужбовця РФ Валерія Пермякова, який убив сімох членів сім'ї Аветисян, до довічного ув'язнення.
Військовослужбовець РФ Валерій Пермяков

Суд у Вірменії засудив до довічного ув'язнення російського солдата Валерія Пермякова за звинуваченням у вбивстві семи осіб.

Про це повідомляє «Інтерфакс», передає «Слово і Діло».

Засідання суду пройшло на території 102-ї російської військової бази в Ґюмрі. Пермяков повністю визнав провину в скоєному.

Суд звинуватив Пермякова у вбивстві двох і більше осіб, скоєне з особливою жорстокістю, розбої, скоєному із застосуванням зброї, та незаконному перетині державного кордону.

Нагадаємо, що Пермяков залишив військову частину з автоматом АК-74 рано вранці 12 січня 2015 року. Він потрапив до одного із житлових будинків, всі члени родини в цей момент спали. Одна людина незабаром прокинулася, після чого військовослужбовець відкрив вогонь.

ПАРЄ закликає Вірменію вивести війська з КарабахуАграмунт нагадав Вірменії та Азербайджану про зобов'язання, які країни взяли на себе при вступі до ПАРЄ.

Під час одного із судових засідань Пермяков пояснив вбивство сім'ї надто галасливими дітьми.

«Був шум, діти плакали, а на подвір'ї гавкали собаки. Вбив, щоб цей шум припинився», – сказав він.

Після того, як стало відомо про вбивство сім'ї, в Ґюмрі та у всій Вірменії пройшли акції протесту.

В серпні 2015 року російський гарнізонний військовий суд у Ґюмрі засудив Пермякова до 10 років в'язниці за дезертирство, розкрадання та незаконне носіння зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: